Het boek

Het verhaal

Een wrede sultan regeert in het land waar de zestienjarige Setia leeft. Zelfs als dochter van de laksamana, één van de belangrijkste edelmannen in de stad, is ze niet veilig. Als sultan Thani wordt vermoord, volgt zijn jonge weduwe Safiatuddin hem op. Voor het eerst regeert een vrouwelijke sultan over het land. Setia’s vader verwacht dat ze als marionet van de elite zal functioneren, maar de sultane neemt de regie snel over.

Terwijl de dreiging van oorlog met de VOC groeit, ontwikkelt Setia zich als discipel en bondgenoot van Safiatuddin. Dankzij haar vriendschap met de Hollandse Geertje, kan Setia informatie over de geheime plannen van de VOC doorspelen aan de sultane.

Als Setia ontdekt dat haar vader een complot smeedt tegen de sultane, komt ze in een onmogelijke situatie terecht. Ze moet kiezen tussen haar trouw aan de sultane enerzijds en haar familie anderzijds – en ondertussen een oorlog met de VOC proberen te voorkomen.

Boek lezen?

Op dit moment is nog niet bekend wanneer De Sultane precies verkrijgbaar is. Laat je e-mailadres achter om een bericht te ontvangen zodra een publicatiedatum bekend is. Dat kan nog wel even duren 🙂 Uiteraard gebruik ik je gegevens nergens anders voor.

Verstuur